سولفات روی در کشاورزی

کاربرد سولفات روی در کشاورزی

روی عنصری است که در مقادیر کم و حیاتی برای رشد گیاه لازم است. این عنصر اجازه فعالیت‌های فیزیولوژیک را به گیاه می دهد و در بسیاری از واکنش های آنزیمی دخالت داشته و سیستم ایمنی گیاه را تقویت می­ نماید. هنگامی که کمبود روی رخ می­دهد این فعالیت‌های فیزیولوژیک تضعیف شده و موجب افت محصول و پایین آمدن کیفیت آن می­شود. در ادامه این مطلب به کاربرد کود سولفات روی در کشاورزی و تاثیر آن در رشد گیاهان می پردازیم.

 

پیشگیری از کمبود روی در خاک

کمبود روی در باغات جوانی که اراضی آنها بکر یا تسطیح شده باشد ظاهر می­شود، لذا توصیه شده است که قبل از اقدام به کاشت درخت، وضعیت روی در این خاکها بررسی و نسبت به اصلاح اقدام شود. به دلیل اینکه گیاهان خانواده بقولات مانند شبدر و یونجه قدرت زیادی برای جذب روی دارند و ریشه آنها روی را از اعماق خاک به سطح می­آورد. کاشت این گیاهان به عنوان کود سبز برای اصلاح اراضی که مشکوک به کمبود روی هستند توصیه شده است.

از آنجا که روی باید به صورت محلول در خاک وجود داشته باشد. دو ترکیب سولفات روی (زینک سولفات) و کلات روی برای اصلاح کمبود روی با توجه به اینکه محول در آب هستند، بسیار مناسب هستند.

 

سولفات روی در کشاورزی

کمبود روی در باغات جوانی که اراضی آنها بکر یا تسطیح شده باشد ظاهر می­شود، لذا توصیه شده است که قبل از اقدام به کاشت درخت، وضعیت روی در این خاک ها بررسی و نسبت به اصلاح اقدام شود. به دلیل اینکه گیاهان خانواده بقولات مانند شبدر و یونجه، قدرت زیادی برای جذب روی دارند و ریشه آنها روی را از اعماق خاک به سطح می­آورد. کاشت این گیاهان به عنوان کود سبز برای اصلاح اراضی که مشکوک به کمبود روی هستند توصیه شده است.

سولفات روی (زینک سولفات) یک کود حاوی روی بوده و کاملا محلول در آب می باشد. این کود کاملا خشک بوده و بدون هیچ گونه باقیمانده ای در آب حل می شود و در تمام سیستم های آبیاری قابل استفاده است. روی ﺑﻪ ﻓﺮم ﺳﻮﻟﻔﺎت ﺑﻪ راﺣﺘﯽ از ﻃﺮﯾﻖ رﯾﺸﻪ ﺟﺬب ﻣﯽ­ﺷﻮد. سولفات روی در کشاورزی به دلیل داشتن گوگرد باعث کاهش پی اچ خاک می گردد و در نتیجه جذب بهتر عناصر ریز مغذی توسط ریشه می گردد همچنین سولفات روی دارای ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ اﻧﺤﻼل ﺑﺴﯿﺎر ﻣﻨﺎﺳﺐ و ﺧﻠﻮص ﺑﺎﻻ ﻣﯽ­ﺑﺎﺷﺪ و در مقایسه با کود سولفاته و کلاته روی، سولفات روی ارزان­تر و اقتصادی تر است. ﺳﻮﻟﻔﺎت روی در ﺧﺎک­ﻫﺎﯾﯽ ﮐﻪ ﻋﻨﺼﺮ ﺑﻮر زﯾﺎد اﺳﺖ، ﺑﺎﻋﺚ ﮐﺎﻫﺶ اﺛﺮات ﺳﻮء ﻣﺼﺮف ﺑﻮر و در ﻧﺘﯿﺠﻪ اﻓﺰاﯾﺶ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﻣﯽ­شود.

 

روش های استفاده از سولفات روی در کشاورزی

این کود به روش های زیر قابل استفاده است:

  • جایگذاری عمقی یعنی روش چالکود و نواری
  • محلول پاشی به همراه اوره و اسید بوریک در پاییز و اوایل بهار
  • کودآبیاری یا استفاده از کود از طریق آبیاری در خاک های سبک. تحت این شرایط بازیافت آن محدودتر خواهد شد.

 

زمان و مقدار مصرف سولفات روی در کشاورزی

درختان: از این کود می توان برای کود دهی درختان در قسمت میانی سایه انداز درخت به همراه کود حیوانی و گوگرد استفاده کرد. میزان مصرف کود در هر درخت بارور حدود ۳۰۰ تا ۲۰۰۰ گرم می باشد.

نباتات زراعی : کود به میزان ۶۰ تا ۸۰ کیلوگرم در هکتار در زیر خاک مورد استفاده قرار می گیرد. این کود باید هنگام تهیه بستر بذر نباتات به همراه سایر کودهای زمستانه مصرف شود.

محلول­پاشی سولفات روی (زینک سولفات) در درختان میوه به نسبت ۳ تا ۵ در ۱۰۰۰ و در محصولات زراعی به نسبت ۳ تا ۴ در ۱۰۰۰ انجام می­ شود. اما توصیه می­ شود از سولفات روی در کشاورزی به روش خاکی، چالکود و کود آبیاری استفاده شود.

مصرف همزمان سولفات روی در کشاورزی و سولفات پتاسیم توصیه می­شود. حضور کربنات کلسیم قابلیت دسترسی روی را به دلیل ایجاد PH بالا کاهش می­دهد.

 

محصولات باسط فرآور پویا

از محصولات باسط فرآور پویا که موجب رشد و افزایش ثمردهی درختان می شود می توان به کود اکسید روی و سولفات روی و سولفات مس با درجه خلوص مناسب اشاره کرد. یکی از اهداف ترسیم شده این شرکت توجه و دقت به کیفیت است و باسط فرآور پویا بر آن است که محصولات خود را با قیمت مناسب و به موقع عرضه نماید.

شما می توانید برای مشاوره و خرید، با کارشناسان باسط فرآور پویا تماس حاصل فرمایید.

جهت مطالعه بیشتر درباره کاربرد روی در کشاورزی و کود های حاوی روی پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را مطالعه نمایید:

کاربرد روی در کشاورزی

– کاربرد اکسید روی در کشاورزی

– علت ریزش شکوفه درختان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Open chat