عوامل موثر بر قیمت روی

عوامل موثر بر قیمت روی

سودآوری شرکت‌های فعال در صنعت سرب و روی بیشتر از هر متغیر دیگری متاثر از قیمت جهانی این فلزات می‌باشد. منابع شناسایی شده فلز روی در جهان حدود ۱.۹ میلیارد تن برآورد شده است و طبیعتاً با بهبود تکنولوژی مقدار ذخایر نیز افزایش پیدا می‌کند. برای مثال در سال ۲۰۰۶ میزان ذخایر در دسترس روی جهان حدود ۲۲۰ میلیون تن اعلام شد، اما این عدد در سال ۲۰۱۰ به حدود ۲۵۰ میلیون تن رسید. این افزایش ذخایر به علت اکتشاف جدید، ایجاد یا توسعه معادن می‌باشد.

 

تولید روی از محل بازیافت، به عنوان یک منبع عرضه روی همچنان برقرار است و سالانه حدود ۴ میلیون تن روی بازیافت می‌شود.

فلز روی به طور گسترده در جهان برای گالوانیزه کردن، مورد استفاده قرار می‌گیرد و این حدود ۵۰٪ بازار مصرف روی را تشکیل می‌دهد. موارد مصرفی بعدی ریخته‌گری می‌باشد. بنابراین قیمت روی به شدت به صنایعی مانند خودروسازی و ساختمانی که از فولاد پوشیده با روی استفاده می‌کنند وابسته است.

عامل مهم دیگر برای قیمت گذاری روی مکانی است که مورد استفاده قرار می‌گیرد، یعنی در اقتصادهای بالغ مصرف روی کاهشی و در اقتصادهای در حال توسعه مصرف روی افزایشی می‌باشد.

جنبه‌های اقتصادی عرضه و تقاضا بر قیمت‌گذاری فلز روی ارتباط مستقیمی دارد. استرالیا، چین، پرو، مکزیک و آمریکا بزرگترین ذخایر روی جهان را در اختیار دارند که جمعا حدود ۱۵۲ میلیون تن (معادل ۷۴٪ ذخایر جهان) را شامل می‌شود. در این میان چین با تفاوت فاحشی نسبت به استرالیا و پرو بزرگترین عرضه کننده روی می‌باشد و علاوه بر آن، مصرف کننده عمده این فلز نیز خود چین می‌باشد.

تاثیر سرمایه‌گذاران از موارد دیگر اثر گذاری بر روی قیمت روی می‌باشد. قبل از سال ۲۰۰۵، سرمایه گذاری در محصولات روی معمول نبود و سال های ۲۰۰۸-۲۰۰۵ موجودی روی افت کرد و قیمت آن نیز طبق عرضه و تقاضا افزایش پیدا کرد. اما ورود سرمایه گذاران محصولات روی باعث تورم و افزایش مضاعف در قیمت‌ها گردید.

قیمت جهانی فلز روی

بصورت کلی می توان به موارد زیر به عنوان عوامل تاثیر گذار بر قیمت روی اشاره کرد:

  • ذخایر کم روی در بورس فلزات لندن (LME)

البته باید به این موضوع که روی در خارج از بازار نیز وجود دارد و مقدار آن مبهم است نیز توجه کرد. مانند اکثر فلزات در بورس فلزات لندن، موجودی نگهداری شده در انبار تنها بخشی از عرضه می باشد، اما عموما کاهش موجود انبار بورس فلزات لندن بر افزایش قیمت روی اثر گذار بوده است.

  • هزینه پایین تبدیل کنسانتره به شمش

هزینه‌های بالای تبدیل کنسانتره به شمش، نشان دهنده فراوانی عرضه است، در حالی که هزینه پایین تبدیل کنسانتره به شمش بیانگر این است که پالایش‌کنندگان در زمان افت سطوح موجودی تلاش می‌کنند تا عرضه را تضمین کنند.

  • ثبات تقاضا

چین بزرگترین تقاضا کننده روی می‌باشد. و میزان عرضه و تقاضای این محصول تاثیر مستقیمی بر روی قیمت آن دارد.

  • افزایش کسری (ذخایر)

افزایش کسری ذخایر، یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر قمیت فلز روی می‌باشد که می‌تواند تاثیر زیادی را بر روی افزایش قیمت این فلز داشته باشد.

  • تعطیل شدن معادن

موضوع ادامه داری که در مورد فلز روی وجود دارد تعطیل شدن معادن بزرگ و عدم عرضه جدید برای جایگزینی آن‌ها است.

 

قیمت فلز روی بر قیمت محصول نهایی صنایع مرتبط با آن نیز تاثیر می‌گذارد. حتی بعضی از ترکیبات روی ‌دار که از طریق فرآروی خاک روی یا پسماند‌های معدنی روی تولید می‌شوند، تحت تاثیر قیمت روی قرار دارند. اکسید روی، از جمله ترکیبات روی‌دار است که قیمت جهانی فلز روی از عوامل موثر بر قیمت آن می‌باشد. شرکت باسط فرآور پویا نیز توانسته است با بهره‌گیری از روش‌های نوین و بهینه‌سازی شده در فرآوری مواد معدنی، به تولید مواد معدنی فلزی از جمله سولفات روی و اکسید روی بپردازد. در استراتژی قیمت‌گذاری این محصولات، قیمت فلز روی نقش دارد.

در صورت علاقه می‌توانید مطلب “عوامل موثر بر قیمت اکسید روی” را مطالعه نمایید.

قیمت Zinc

پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را مطالعه نمایید:

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Open chat