بیماری‌های قارچی میوه انار و روش مبارزه با آن

بیماری‌های قارچی میوه انار و روش مبارزه با آن

بیماری پوسیدگی میوه انار

بعضی از قارچ‌ها، مولد پوسیدگی میوه انار هستند که پس از ورود به داخل میوه، به سرعت رشد و نمو می‌کنند و زیاد می‌شوند. در این حالت گوشت دانه‌های انار نرم و لهیده می‌شود و به رنگ‌های سیاه، آبی، خاکستری یا مخلوطی از این رنگ‌ها در می‌آید. این قارچ‌ها از دو طریق وارد میوه انار می‌شوند:
• سوراخ‌های ایجاد شده در گلوگاه میوه
• ورود قارچ‌ها از راه ترک‌ها، سوراخ‌ها و آسیب‌های مکانیکی

بیماری قارچی میوه انار

بیماری قارچی آلترناریا (Alternaria)

به بیماری قارچی آلترناریا کپک سیاه (لکه سیاه) نیز می‌گویند.

علائم ظاهری:

آلترناریا معمولا به صورت نقطه‌های کوچک، تیره و دایره‌ای ظاهر می‌شود. در طول بیماری ممکن است قطر نقطه‌ها حدود 1 سانتی‌متر یا بیشتر گردد و رنگ آن‌ها طوسی یا نزدیک به سیاه می‌باشد. اغلب روی لکه‌ها را پوششی سیاه و سفید، پرزدار و نرم می‌پوشاند که همان اسپورهای این قارچ هستند. آلترناریا روی میوه انار نشانه‌ها یا لکه‌های تیره و فرورفته بجای می‌گذارد. این قارچ علاوه بر لکه‌های تیره و فرورفته بر روی میوه انار، موجب پوسیدگی در بخش داخلی میوه انار نیز می‌شود.

 

زمان شیوع:

این بیماری پس از بارندگی شدید در شرایطی که میوه تازه شروع به رشد کرده است، اتفاق می افتد.

بیماری قارچی اسپرژیلوس (Aspergillus)

عامل بیماری:

این بیماری توسط قارچی به نام آبپاش یا Aspergillus niger بر روی میوه انار ایجاد می‌شود. در این قارچ انواع کیسه قارچ‌ها که هاگ‌های زنجیر مانندی دارند وجود دارد.

علائم ظاهری:

سیاه شدن اطراف گل انار همراه با سفتی پوست

 

زمان شیوع:

پس از بارندگی شدید در شرایطی که میوه تازه شروع به رشد کرده است.

بیماری قارچی آنتراکنوز (Antheracnose)

بیماری قارچی آنتراکنوز فقط در سطح پوست انار ایجاد ضایعه نموده و به دانه انار صدمه‌ای وارد نمی‌کند.

علائم ظاهری:

تشکیل لکه‌های تیره، نامتقارن و مدور بر روی پوست انارهای نارس و آماده برداشت. این لکه‌ها به صورت نامنظم تمام سطح میوه را در بر گرفته و باعث سیاه یا آفتاب سوخته شدن انار می‌شود. قسمت‌های آفتاب سوخته و سیاه رنگ به راحتی ترک می‌خورند.

 

 

زمان شیوع:

زمان گلدهی انار، زمان رشد میوه

بیماری قارچی بوتریتریس (Botrytis)

این بیماری قارچی شامل کپک خاکستری است که برای افرادی که میوه‌های استوایی پرورش می‌دهند و با آلوده شدن درختان در فصل گلدهی مواجه می‌شوند، تصویری آشناست.

عامل بیماری:

عامل این بیماری، قارچ بوتریتیس سینرآ(Botrytis cinerea) می‌باشد. زمستان گذرانی این قارچ بر روی بافت‌های گیاهی آلوده و میوه‌های باقی مانده بر روی درخت یا کف باغ صورت می‌گیرد. باد نقش فراوانی در جابجایی عامل بیماری دارا می‌باشد. نقش رطوبت برای آغاز چرخه بیماری زایی بسیار اساسی است. سرعت رشد توده قارچی در بازه دمایی ١٨ الی ٢۴ درجه سانتی گراد به بالاترین سطح خود می‌رسد.

علائم بیماری:

علائم اولیه بیماری در بخش‌های گل دهنده به صورت نقاط کوچک و قهوه ای رنگ می‌باشد. با گسترش بیماری روی بافت‌های لهیده میوه، توده قارچی سفید و خاکستری به همراه نقاط سیاه رنگ تمام میوه را در بر می‌گیرد.

 

 

زمان شیوع:

هاگ این قارچ در داخل گل‌ها نفوذ می‌کند و در طول میوه دهی در خواب زمستانی همان جا می‌ماند. در هنگام شستشوی پس از برداشت هاگ‌ها فعال می‌شوند و مانند شعله به تمام میوه‌های برداشت شده گسترش پیدا می‌کنند.

راه‌های پیشگیری، کنترل و مبارزه با بیماری‌های قارچی انار

• جمع آوری و حذف میوه آلوده در باغ
• جلوگیری از صدمات مکانیکی به میوه‌ها
• نگهداری میوه در سردخانه (حدود پنج درجه سانتی گراد)
• استفاده از محلول قارچ کش بردوفیکس

قارچ کش بردوفیکس چیست و چگونه استفاده می‌شود؟

محلول بردوفیکس برای پیشگیری و درمان بیماری‌های قارچی و باکتریایی درختان انار توصیه می‌شود. محلول بردوفیکس از جمله سمومی است که اثر سویی بر محیط زیست ندارد و از مخلوط محلول سولفات مس (کات‌کبود) و دوغاب هیدروکسید کلسیوم (آهک) بدست می‌آید.
محلول بردوفیکس را می‌توان به صورت آماده خریداری کرد یا آن را به صورت دست ساز تهیه نمود.
آموزش مراحل ساخت محلول بردوفیکس به صورت دست ساز در مطلب “بردوفیکس چیست و چه خواصی دارد” آورده شده است.

• سولفات مس یک قارچ کش قوی

سولفات مس یکی از ترکیبات اصلی قارچ کش بردوفیکس می‌باشد. سلوفات مس به ‌عنوان قارچ کش در کشاورزی و حتی کنترل جلبک استخرها کاربرد دارد. سولفات مس علاوه بر خاصیت قارچ‌کشی به عنوان کود و ریزمغذی در کشاورزی و دامپروری نیز استفاده می‌شود.

 

سولفات مس

روش و زمان استفاده از محلول قارچ کش بردوفیکس در درخت انار

بردوفیکس را می‌توان مخلوط با روغن ولک در محلول‌پاشی‌های پاییزه و پیش بهاره برای مبارزه با آفات و بیماری‌های قارچی و باکتریایی مورد استفاده قرار داد.
• محلول‌پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از ریزش ٧۰ درصد برگ‌ها در پاییز
• محلول‌پاشی با بردوفیکس ١۰ در هزار پس از هرس زمستانه
• محلول‌پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار هنگام تورم جوانه‌ها (اواخر اسفند ماه)
• محلول‌پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از گردویی شدن میوه گل‌های انار (اواخر خرداد ماه)
• محلول‌پاشی با بردوفیکس ۵ در هزار بعد از بعد از هر بار بارندگی در زمان گلدهی

نکات مهم هنگام استفاده از محلول بردوفیکس

• مخزن سمپاش باید مجهز به همزن خوب باشد تا از ته‌نشین شدن محلول جلوگیری شود در غیر این صورت هر چند دقیقه محلول را با بیل یا چوب هم بزنید تا ته نگیرد.
• در فصل خزان هنگام محلول‌پاشی به تنه و شاخه درخت، حتما برگ‌های روی زمین را هم به قارچ‌کش آغشته نمایید تا قارچ از طریق برگ و خاک آلوده به درخت انتقال پیدا نکند.

 

 

 

سولفات مس باسط فرآور پویا

باسط فرآور پویا یکی از تولیدکنندگان سولفات مس پنج آبه در ایران است. محصولات باسط فرآور پویا دارای کیفیت عالی و قیمت رقابتی می‌باشند. جهت مشاهده آنالیز سولفات مس باسط فرآور اینجا کلیک نمایید.
باسط فرآور پویا با داشتن کادری مجرب و پاسخگو توانسته است انتخابی مطمئن برای مشتریان خود باشد. به منظور مشاوره و خرید سولفات مس می‌توانید “با ما تماس” حاصل فرمایید.

پیشنهاد می‌کنیم مطالب زیر را طالعه نمایید:
کاربرد سولفات مس در کشاورزی
کاربرد مس در کشاورزی
از بین ‌بردن جلبک‌ های استخر با سولفات مس
علت ریزش شکوفه و میوه درختان چیست؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Open chat